Menu Sluiten

Wat Is Een Baardagaam

Uw leverancier voor terraria en palludaria. Stipt onderhoud gegarandeerd. Zorg voor een aangename sfeer in de lobby of uw wachtkamer. 100% aftrekbaar als bedrijfsonkost, indien van toepassing in de werkomgeving.

Ontdek de wereld van reptielen bij Amfibia

Verheug u op een spannende reis door de wereld van de reptielen, exotische dieren en insecten bij Amfibia, dé toonaangevende speciaalzaak voor gifkikkers, boomkikkers, hagedissen, kameleons, schildpadden en nog veel meer, strategisch gelegen tussen Antwerpen en Mechelen. Wij hebben alles in huis om de hartstocht van elke reptielenliefhebber te doen oplaaien. Als passievolle kenners in het veld, staat ons vakkundig team steeds klaar om u met plezier uitleg en advies te geven over onze uitgebreide collectie.

Nieuwe ontdekkingen elke week bij Amfibia

In onze winkel valt er altijd iets te beleven. Elke week verwelkomen we nieuwe dieren en exotische planten, zodat onze klanten telkens kunnen uitkijken naar nieuwe ontdekkingen. Bovendien zijn we goed bereikbaar, met ruime parkeermogelijkheden en zelfs open op zondag, ideaal dus voor een leerrijk familie-uitstapje. En laten we vooral niet vergeten: Amfibia is ook verdeler geworden van Nekton gecko voeding, een kwaliteitsvol product dat perfect van pas komt voor uw gekko”s.

Meer dan alleen verkoop bij Amfibia

Maar onze service gaat verder dan alleen de verkoop. Voor diegene die thuis een eigen exotisch paradijs willen creëren, hebben we een assortiment inrichtingsmateriaal, terraria, en paludaria. Sterker nog, als je bij ons een paludarium aankoopt, richten we deze zelfs gratis voor jou in! Je betaalt alleen voor het materiaal. Een aanbod dat net zo uniek is als onze winkel zelf.

Bezoek Amfibia voor een unieke ervaring

Kortom, Amfibia is de plek voor iedereen met een voorliefde voor reptielen en amfibieën. Kom gerust langs om rond te neuzen in onze winkel, of neem een kijkje op onze informatieve website voor meer details over ons aanbod. Bij Amfibia streven we ernaar om de beste ervaring te bieden aan elke klant – zowel in onze winkel, als op onze website. We hopen u binnenkort te mogen verwelkomen!

87347678734767

Meer info

tags: Aankoop Reptielen – Baardagaam Reptiel – Dierenwinkel – Hoe Ziet Een Baardagaam Eruit – Reptielen – 

Wenst u meer info over wat is een baardagaam kijk dan vlug op http://www.amfibia.be | Wat Is Een Baardagaam

Wat is een Baardagaam?

Heb je je ooit afgevraagd wat een baardagaam precies is? Deze fascinerende wezens zijn meer dan alleen een exotisch huisdier; ze zijn interessante reptielen met unieke eigenschappen. Baardagamen zijn afkomstig uit de warme woestijngebieden van Australië, waar ze zich hebben aangepast aan een leven in een ruige omgeving. Hun naam ´baardagaam´ verwijst naar hun vermogen om de huid rond hun keel zwart te kleuren, wat lijkt op een soort baard wanneer ze bedreigd worden of territoriaal gedrag vertonen.

Kenmerken en Levensstijl

Baardagamen zijn opmerkelijke dieren die bekend staan om hun dociele en vriendelijke aard. Dit maakt ze uitermate geschikt als huisdier. Ze kunnen ongeveer 10 tot 15 jaar oud worden, wat betekent dat het aanschaffen van een baardagaam een langdurige verplichting is. Deze reptielen bereiken meestal een lengte van ongeveer 40 tot 60 centimeter, inclusief hun lange staart.

Qua leefomgeving hebben baardagamen veel warmte nodig. Een terrarium voor deze dieren moet goed verlicht zijn en voorzien van UVB-lampen om hen te helpen vitamine D3 te synthetiseren, essentieel voor de calciumopname. Het is ook belangrijk om de juiste temperatuurgradiënt in het terrarium te handhaven; warmer aan de ene kant zodat ze kunnen basken en koeler aan de andere kant zodat ze kunnen afkoelen.

Voeding

Het dieet van de baardagaam is behoorlijk gevarieerd en bestaat uit zowel plantaardige als dierlijke componenten. Jonge baardagamen eten voornamelijk insecten zoals krekels en wormen, terwijl volwassen dieren meer plantaardig materiaal eten zoals bladgroenten en fruit. Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat hun voeding goed gebalanceerd is om voedingsdeficiënties te voorkomen.

Interactie en Verzorging

Eén van de redenen waarom baardagamen zo populair zijn als huisdieren, is hun interactieve natuur. Ze zijn niet alleen tamelijk makkelijk te verzorgen, maar reageren ook goed op menselijke interactie. Veel eigenaren melden dat hun baardagamen herkenning tonen en zelfs genieten van het gestreeld worden op hun kop of rug.

Zoals bij elk huisdier, vereist de verzorging van een baardagaam toewijding en begrip van hun behoeften. Regelmatige controles bij een gespecialiseerde dierenarts zijn belangrijk, net als het handhaven van de hygiëne in hun leefomgeving om ziektes te voorkomen.

Voor meer informatie over hoe je het beste voor jouw baardagaam kunt zorgen of als je overweegt er een aan te schaffen, kun je hier klikken om onze gedetailleerde gids te lezen.

Dus daar heb je het, alles wat je moet weten over de charmante baardagaam! Of je nu al eigenaar bent of overweegt er één aan te schaffen, deze reptielen blijven boeiende huisgenoten met hun unieke persoonlijkheden en boeiende gedragingen.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Wat is een baardagaam

!–StopPubText–>.